İnterlok Kumaş Nedir ve Nerelerde Kullanılır?
Örme kumaşlardan olan ve çok amaçlı kullanılabilen interlok kumaş nedir ve özellikleri nelerdir? İnterlok kumaş nerelerde kullanılır ve metre fiyatı ne kadardır? Çelik interlok ve interlok kumaş arasındaki farklar nelerdir? Kumaş ile ilgili merak edilen birçok sorunun cevabını yazı içeriğinde bulabilirsiniz.
İnterlok Kumaş Nedir?
Çift plakası bulunan yuvarlak örme makinelerinde, kapak ve silindirde ki iğnelerin dik ve karşılıklı şekilde yerleştirilmesi ile elde edilen bir kumaştır interlok kumaş. Çift katlıdır ve örme bir kumaştır.
Ribana kumaş ile benzer özellikleri vardır ve karıştırılır. Bunun için kumaş enine gerdirilir. Eğer ilmekler birbirine karşılıklı ise interlok kumaştır. Yani kısaca ilmekler doluya boş ise ribana kumaş, doluya dolu ise interlok kumaştır.
İnterlok Kumaş Özellikleri Nelerdir?
- Sıkı yapıdadır.
- Genel olarak pürüzsüz yapıdadırlar.
- Ön ve arka yüzeyi aynı görünüme sahiptir.
- Gramajı diğer kumaşlara nazaran daha yüksektir.
- Esneklik özelliği vardır. Ancak çok yüksek değildir.
- Haddinden fazla gerildiğinde kumaşta atmalar olabilmektedir.
- Nem emici özelliği bulunmaktadır.
- Ön ve arka yüzeyinin arasında hava bulunur. Bu sayede kumaşa ısı tutma özelliği kazandırılmış olur.
- Desen sınırlı olduğu için genel olarak aynı model kumaşlar üretilir.
- Genel olarak bahar ve kış aylarında tercih edilir.
- Yaz aylarında tercih edenler mutlaka interlok kumaş terletir mi sorusunu sorarlar. Bunun için ince modellerini tercih etmelisiniz. Çünkü interlok kumaş genel olarak gramajlı ve kalın bir üründür. Bu da yaz aylarında kumaşın sizi terletmesine sebep olabilir.
İnterlok Kumaş Nerelerde Kullanılır?
Özellikle çelik interlok kumaşlar son yıllarda çok tercih edilmektedir. Çelik interlok tayt ve elbiseler hem uygun fiyatları ile hem de kullanım rahatlığı ile dikkat çekmektedir. Sıkı bir kumaş olduğu için toparlayıcı özelliğinin de bulunması kullanıcılar tarafından olumlu görülmektedir.
Sportif ürünlerde ve tıbbi alanlarda da interlok kumaşı görebilirsiniz. Bunların haricinde çeşitli hobi alanlarında da isteğe göre interlok kumaşlar tercih edilebilmektedir.
Çelik interlok kumaşların fiyatı kullanılan ipliğe göre de değişebilmektedir. Polyester karışımı yüksek olan interlok kumaşların fiyatının diğer kumaşlara göre daha uygun olduğunu görebilirsiniz. Eğer üretimde viskon gibi doğal kumaşlar kullanılmış ise fiyatlar kısmen de olsa artış gösterebilmektedir.
İnterlok kumaş nedir ve nerelerde kullanılır gibi soruların cevaplarını vermeye çalıştık. Eklemek ve sormak istediklerinizi aşağıdan yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.